Hoefschoenen fries

Sinds 2023 ben ik Hoofwear certified fitter:

  • Het paard en de hoefgezondheid van het paard staan voorop
  • Passen met echte hoefschoenen
  • Pasgarantie van een maand
  • Hoefschoenen kan je direct bij het pasconsult aanschaffen

Soms is het fijn om je paard te kunnen ondersteunen met hoefschoenen. Denk bijvoorbeeld aan hoefbevangenheid, aan de overgang van ‘op ijzers’ naar ‘blote voeten’ en soms ook gewoon als je paard verhuist en op andere ondergronden komt te lopen. Rijd je veel buiten? Ook dan kunnen hoefschoenen fijn zijn. Ze zorgen ervoor dat de hoeven niet te hard slijten als je veel over asfalt moet. Ze helpen je paard minder gevoelig te lopen op stenige paden. En ze kunnen vanwege de extra demping prettig zijn als je paard artrose heeft.

 

Hoewel hoefschoenen niet zaligmakend zijn, kunnen ze wel verlichting bieden als paarden kreupel zijn of gevoelig lopen. Of je ze nu gebruikt voor af en toe een ritje of als 24/7 ondersteuning voor je  hoefbevangen paard: het is uiterst belangrijk dat de hoefschoen goed past. Draaiende schoenen geven vervelende schuurplekken en als de schoen echt niet past, kun je ’m of zelfs onderweg verliezen. Je wilt zeker weten dat de schoenen goed blijven zitten bij alle activiteiten die je ermee voor ogen hebt. Je kunt ze eventueel zelf opmeten en bestellen. Toch blijkt dat vaak lastiger dan gedacht. Daar sta je dan te kijken met je niet passende setje van ruim 200 euro. Wil je die gok liever niet nemen? Laat mij je dan helpen.

Hoefschoenen passen

Pasconsult, hoe werkt dat?

In een pasconsult kijken we welke schoenen voor jouw paard of pony het best passen. De pasvorm is hierbij het allerbelangrijkst maar ik houd ook rekening met jouw wensen met betrekking tot het gebruik van de hoefschoenen.

Ik vraag je vooraf, binnen 2 weken na een bekapping, foto’s te sturen van de hoeven van je paard. Zowel van het voor- en zijaanzicht als van de onderkant mét daarop een meetlint. Zo kan ik zien wat de afmetingen zijn van de hoeven. Naar aanleiding van de foto’s bestel ik hoefschoenen en kom ik bij je langs om diverse schoenen te passen. Een pasconsult vindt niet voor niets binnen 2 weken na een bekapping plaats: zo blijven de schoenen ook tussen twee bekappingen in goed passen.

Wanneer kan het (nog) niet?

Het kan zijn dat ik naar aanleiding van je foto’s aangeef dat ik je niet direct kan helpen. Op de foto’s kan zichtbaar zijn dat je paard eerst een (betere, andere of frequentere) bekapping nodig heeft. Vaak hebben zulke hoeven dan een afwijkende stand of zijn er andere problemen die met bekappen op te lossen zijn. Schoenen passen heeft dan weinig zin. Je paard zal makkelijker lopen maar het probleem blijft bestaan. Hoewel je zoiets als eigenaar natuurlijk liever niet hoort (je zorgt niet voor niets zo goed voor je paard) is het waarschijnlijk de betere optie. Ik ben daarover graag eerlijk.

Wil je weten wat de opties voor jou en je paard of pony zijn? Neem gerust contact met me op; ik kijk graag even met je mee.

 

Verschillende hoefschoenen


Meer informatie over het gebruik en onderhoud van hoefschoenen vind je hier.