Dissectie op paardenbeen

Haar hoeven werden steeds schever en niemand kon mij uitleggen waarom. 

Ineens loopt je paard gevoelig, kreupel of is het misschien wel hoefbevangen. Je ziet dat er iets misgaat maar je weet niet precies waarom. Diegene die je antwoord zou moeten kunnen geven, kan dat niet of neemt je vraag niet serieus. Je wilt het graag beter of anders doen voor je paard en dat houdt je bezig. Ik zag dat er bij mijn pony iets niet goed ging. Haar hoeven werden steeds schever en niemand kon mij uitleggen waarom. Gek eigenlijk, als je bedenkt dat het iemands vak is. Op een bepaald punt maakten de zorgen en vragen plaats voor moedeloosheid en besloot ik dat ik het anders wilde. Er moest toch een verklaring zijn en - belangrijker nog - een oplossing!

Om me te ontwikkelen deed ik cursussen, las boeken en nam deel aan groepen op social media. Alle informatie en ervaringen nam ik in me op. Ergens onderweg kwam de hoefverzorger in mij tot leven. De weg die ik had te gaan, was nog lang. Heel lang. Confronterend, soms hard maar vooral leerzaam. Ik vond een ter zake kundige collega-bekapper, na enig aandringen, bereid mij onder zijn hoede te nemen. Na vele uren meekijken, meelopen en ‘doen’, werd dit omgezet in een persoonlijk leertraject. Dat zorgde voor een scherpe leercurve en een ruime ervaring met alle soorten en maten paarden en pony’s, hun hoeven en diens problemen.

Paard eet hooi

Dat hoeven bekappen alleen niet altijd betere hoeven geeft, is een feit. Bekappen is geen quick fix. Het is een - belangrijk - onderdeel van het totaalplaatje. Gezonde hoeven hebben, naast frequente verzorging, ook behoefte aan goede voeding, passende huisvesting en voldoende beweging. Eerlijk is eerlijk, soms zie je door de bomen het bos niet meer. De een zegt dit, de ander dat. Door de ervaring die ik heb opgedaan, kan ik je naast het bieden van goede hoefverzorging adviseren over voeding, huisvesting/ondergronden en beweging. Ik heb echter ook niet alle wijsheid in pacht. Als ik je niet verder kan helpen op een bepaald onderwerp, verwijs ik je door naar een professional die dat wel kan en in wie ik gaandeweg vertrouwen in heb opgebouwd.

"Jessica neemt alle tijd voor een bekapping. Ze is kundig en werkt precies. Ze doet er alles aan om mijn paard weer netjes op haar voetjes te krijgen"

Je mag van mij verwachten dat ik je paard zo goed mogelijk help, kritisch ben en waar nodig hulp inschakel. Je voorzie van adviezen waar je meteen iets mee kan om je paard te helpen. Of het nou gaat om scheefheden, gevoeligheden, kreupelheden, ijzers verwijderen, hoefbevangenheid, hoefschoenen, voeding, supplementen, beweging of huisvesting. En als ik het antwoord niet paraat heb, kom ik er bij je op terug. Zoals je al eerder las, vind ik het - net als jij - belangrijk om antwoorden te krijgen op vragen. Uitleg over hoe en waarom. Zo zoeken we samen naar de - op dat moment en binnen jouw mogelijkheden - beste oplossing voor je paard of pony.


Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen?
Neem gerust contact met me op zodat we daar samen
eens over kunnen sparren.

 

Samenwerken