In deze webshop vind je voornamelijk producten die informatief zijn. Denk hierbij aan illustraties, E-books en interessante  workshops! 

Workshop Hooi & Suikerpercentages

Meten is weten en voorkomen beter dan genezen.

Het hooi dilemma, we kennen het allemaal wel van het afgelopen jaar. Suikerpercentages die alle kanten op vliegen en hooi wat steeds duurder lijkt te worden. Toch is een analyse van je hooi heel belangrijk, het zegt namelijk meer over het hooi dan alleen maar het suikerpercentage. Bij paarden met aandoeningen is het juist heel fijn om een volledige analyse te hebben. Maar dit zijn dit zijn ook vaak de paarden waarbij het suiker laag moet zijn en waarop we besluiten hooi wel of niet aan te schaffen.

In deze workshop leren we je het suikerpercentage in het hooi zelf te meten zodat je kan bepalen of je een partij wel of niet wilt aanschaffen. Het zelf meten van het suikerpercentage zorgt er voor dat je niet eindeloos veel analyses hoeft te laten doen om vaak te ontdekken dat het suikerpercentage te hoog is en het hooi niet geschikt voor jouw paard of pony.

Ryanne den Besten-Annevelink van Requiry geeft deze workshop op onze locatie in Dodewaard.

Hoeven en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Problemen in het lijf komen helaas veel voor en hebben effect op de paardenhoef. Andersom geldt dat natuurlijk ook, een hoefprobleem heeft ook effect op het lijf.

Weet jij waar je op moet letten om afwijkingen in de beweging en been- en hoefstand te herkennen en een relatie te leggen tussen oorzaak en gevolg?

Tijdens deze workshop vertellen Marieke en Jessica je alles over de relatie tussen hoeven en de beweging van het paard. We starten met een stukje theorie en daarna gaan we in de praktijk aan de slag door samen meerdere paarden te observeren en bespreken.

Hoeven en huisvesting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoefproblemen door onjuiste ondergronden of stalling komen helaas veel voor. Daarentegen zijn het vaak wel problemen die we met (kleine) aanpassingen in de huisvesting kunnen oplossen.

Tijdens deze workshop vertellen Jessica en Marloes je alles over de relatie tussen passende huisvesting en een goede hoefgezondheid van je paard.

Cadeaubon

€ 5,00

Cadeaubon

€ 5,00

Weet je niet wat je moet geven? Geef dan een cadeaubon cadeau. De cadeaubonnen zijn te gebruiken voor workshops,de HB tekeningen maar ook voor bv. een bekapping. 

De cadeaubonnen zijn al beschikbaar vanaf 5 euro! 

Deze unieke set bestaat uit 10 getekende kaarten waarop te zien is hoe hoefbevangenheid op verschillende manieren van invloed kan zijn op de hoef en de structuren.

Formaat: A5
Gedrukt op stevig 350 grams karton.
Geleverd in een luxe showmap zodat de kaarten beschermd zijn en je ze makkelijk mee kan nemen.